Hier vindt u informatie die mijn passie en drive verwoorden, illustreren of uitbeelden
invloed van gewoonten op een team
Binnen sommige teams zijn veel gewoontes ontstaan door de tijd heen. Door het verloop van personeel, binnen veel MVG-locaties, blijven deze gewoontes bestaan terwijl soms de "achterblijvers" niet volledig op de hoogte zijn van de oorspronkelijke aanleiding. Hier door zal ik tijdens mijn opdrachten steeds vragen naar de reden waarom dingen gedaan worden. "dat doen we gewoon zo" of iets dergelijks zal voor mij aanleiding zijn om door te vragen.
Verdraaide organisatie
Vele teams ervaren veel druk van buiten af, terecht of onterecht. Ik daag teams dan uit om te kijken naar hun daadwerkelijke taak. "wat is de bedoeling" van je werk. Waarom doe je dit werk en wat drijft je in het werk. Het systeem om het werk heen dient zo ingesteld te zijn dat het ondersteunend is aan de "bedoeling" van het werk.
Medicatie op maat
Genetische verschillen tussen mensen kunnen er toe leiden dat medicatieverwerking in het lichaam anders verloopt. Veel Nederlanders met psychiatrische problematiek gebruiken medicijnen. Wat te doen als psychiatrische medicatie onvoldoende effect of veel bijwerkingen heeft? Hoe kan genetische diagnostiek helpen om het medicijn optimaal in te stellen?
Psychiater en CCE consulent Karlijn Vermeulen vertelt hierover op CCE Podium. Bekijk haar presentatie over 'Medicatie-op-maat'.
Op CCE Podium delen consulenten hun expertise en inzichten uit consultaties over een specifiek thema rond probleemgedrag. Met hun presentaties willen zij zorgprofessionals en anderen inspireren met hun (vernieuwende) ideeën
‘Slapen: een wake-up call’
Op CCE Podium delen consulenten hun expertise over een specifiek thema rond probleemgedrag. In deze aflevering: Annelies Smits, AVG en Somnoloog met 'Slapen: een wake-up call'.
Goede slaap bevordert cognitieve functies en emotionele veerkracht. Het is een neurologische vaardigheid die voor mensen in een zorgafhankelijke positie niet vanzelfsprekend is. Slaap is een onderbelicht probleem in zorg, maar wel met onvermoede mogelijkheden tot verbetering
kunst van Helpend begrenzen
Op CCE Podium delen consulenten hun expertise over een specifiek thema rond probleemgedrag. In deze aflevering: Filip Morisse, ortho-agoog met 'De kunst van het helpend begrenzen'.
Vanuit het ontwikkelingsdynamisch model van emotionele ontwikkeling is het begrenzen van cliënten met een verstandelijke beperking en lage emotionele leeftijd een basale emotionele behoefte. Deze cliënten de noodzakelijke begrenzing geven (op een humane en helpende manier) is professioneel en emancipatorisch.
Nieuwsuur
Voor deze doelgroep ben IK ZZP'er geworden!!!!!!! Kunnen deze cliënten niet NAAR een instelling, dan komt de kennis, kunde en ervaring uit een instelling gewoon naar HUN TOE. Zou graag met deze mensen in contact komen, ook de met ouders waarvan hun kind niet in de uitzending was. Wil graag deze mensen helpen/ondersteunen, op welke manier dan ook. Al was het alleen maar om deze moeder te ontlasten.
Zilveren Kruis wil dat kabinet ingrijpt in pgb
Zilveren Kruis roept een nieuw kabinet op om in te grijpen in het persoonsgebonden budget. ‘Er moeten keuzes worden gemaakt om het pgb houdbaar te houden’, aldus directievoorzitter Norbert Hooger.
De grootste zorgverzekeraar van het land constateert dat ze geen mogelijkheden heeft om maatregelen te nemen als de rechtmatigheid van betalingen in het geding is. Bij 20 procent van de 12.000 pgb-houders in de zorgkantoor regio’s van Zilveren Kruis is sprake van onregelmatigheden. Bij ongeveer 1000 cliënten gaat het om minderjarige budgethouders waarvan de elders uitgevoerde administratie niet klopt maar waar het lastig is om geld terug te vorderen. ‘Het gaat om tientallen miljoenen euro’s aan vorderingen’, aldus Hoogers. Daarnaast zijn er 1000 gevallen waar aanbieders rommelen met geleverde zorg of met declaraties. Ook daar staan vorderingen uit waarop moet worden afgeboekt
Kijken in de Context, cce
Video met uitspraken over aspecten van organisatie die kunnen bijdragen aan het voorkomen of oplossen van gedragsproblemen bij cliënten in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Onderdeel van de werkdag 'Kijken in de Context' van het Centrum voor Consultatie en Expertise. Bekijk de video op deze link
De Wereld van Puck
Kijktip: De wereld van Puck , uitgezonden op 3-7-2017 om 20.25 uur op NPO 2. Deze documentaire gaat over het leven van een gezin met een gehandicapt kind: "De weg die wij als gezin gevolgd hebben, is er een die nog niet zo vaak bewandeld is. Een weg waarvan de grond nog aangestampt moet worden. Een weg vol gevaarlijke kuilen. En vooral een weg waarop je elkaar moet vasthouden om niet te vallen."
Triple -C , Gewoon anders